'Xavi Simons zet zinnen op terugkeer naar Barcelona'

'Xavi Simons weet wat hij wil en zet zinnen op terugkeer naar Barcelona'

13 mei om 08:15

Xavi Simons heeft zijn zinnen gezet op een terugkeer naar FC Barcelona. Dat melden Spaanse media maandagochtend. De Oranje-international voelt weinig voor Paris Saint-Germain en beschouwt Spanje als zijn thuis.

Over de toekomst van Simons wordt volop gespeculeerd. Maandagochtend geven Spaanse media een nieuwe slinger aan de geruchtenmolen: de 21-jarige Amsterdammer zou na succesvolle huurperiodes bij PSV en RB Leipzig niet willen terugkeren naar PSG. Hij ziet Barcelona als de beste plek om een volgende stap te zetten.

Die keuze weegt zwaar, omdat Simons contractueel heeft laten vastleggen dat hij zelf de bestemming kan kiezen als PSG groen licht voor een nieuwe huurperiode.

Barcelona voelt voor Simons als zijn thuis, aldus Relevo. Tussen 2010 en 2019 maakte hij deel uit van La Masía, de befaamde jeugdopleiding van de Catalaanse grootmacht. Van een doorbraak kwam het echter niet. Vijf jaar later zou Simons willen terugkeren 'om de klus af te maken', schrijft Mundo Deportivo. Dat zou op huurbasis moeten gebeuren.

"Mijn regel is om niet te praten over spelers die momenteel niet bij de club zitten. Hij wordt verhuurd en that's it", liet PSG-trainer Luis Enrique vorige week optekenen, gevraagd naar Simons. Die uitspraken zouden voor de hoofdrolspeler een extra zetje zijn om zijn heil elders te zoeken. Simons zou zich niet gewaardeerd voelen in Parijs.

Simons wordt gezien als een van de grootste talenten ter wereld en was dit seizoen namens RB Leipzig goed voor negen doelpunten en vijftien assists in alle competities. In een poll op de website van Mundo Deportivo antwoordde 82 procent van de stemmers 'ja' op de vraag of Simons gehaald moet worden door Barça.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.