'Ploegmaat Openda wil niet terug naar PSG, Barça op vinkentouw'

'Ploegmaat Openda wil niet terug naar PSG, onduidelijkheid rol na Mbappé-exit'

11 mei om 18:50

Luis Enrique weet nog niet of hij Xavi Simons, de ploegmaat van Lois Openda bij RB Leipzig, komend seizoen wil zien terugkeren bij Paris Saint-Germain. Volgens Mundo Deportivo wil de Oranje-international niet terug naar Parijs. Een verhuur aan FC Barcelona behoort tot de mogelijkheden.

Na het aangekondigde vertrek van Kylian Mbappé wordt Enrique gevraagd naar de situatie rondom de aan RB Leipzig verhuurde Simons. "Mijn regel is om niet te praten over spelers die momenteel niet bij de club zijn. Hij is hier niet, hij is een uitgeleende speler. Daar blijft het bij", reageert de Spaanse oefenmeester.

Volgens Mundo Deportivo ziet Simons geen heil in een terugkeer naar PSG. De middenvelder annex aanvaller wil naar zijn oude club FC Barcelona. De Catalanen zijn enkel in staat om hun jeugdexponent te huren. Simons heeft nog een contract tot medio 2027 bij de Parijzenaren. Nog een seizoen bij Leipzig behoort ook tot de mogelijkheden.

Simons heeft momenteel al negen goals en vijftien assists geproduceerd bij Leipzig. Dat deed de Oranje-international in 42 wedstrijden.