Inter CEO Marotta over weigering Lukaku: 'We hebben daar geluk mee gehad'

Inter CEO Marotta over weigering Lukaku: 'We hebben daar geluk mee gehad'

29 april - 09:51
3

Inter Milan kroonde zich afgelopen maandag tegen stadsrivaal AC Milan al tot landskampioen. De vreugde bij CEO Giuseppe Marotta is uiteraard groot. Hij geeft nu in Italiaanse media toe dat er ook een portie geluk mee gemoeid is, vooral bij de situatie afgelopen zomer rond de weigering van Romelu Lukaku. De Rode Duivel kon definitief de overstap maken van Chelsea FC, maar koos er uiteindelijk voor om bij AS Roma aan de slag te gaan.

Marotta is na het winnen van de Scudetto uiteraard blij met de ploeg die ze bij Inter samengesteld hebben. Hij heeft er het volste vertrouwen in dat men bij Inter er komend seizoen opnieuw in zal slagen succesvol te zijn. "We zullen opnieuw samen beslissingen nemen zoals we dat de afgelopen jaren hebben gedaan", citeert Tuttomercato de CEO. "We moeten soms accepteren dat belangrijke spelers andere bestemmingen kiezen, maar zullen deze dan opnieuw waardig vervangen."

Een kleine verwijzing naar Romelu Lukaku, die vorige zomer in extremis naar AS Roma ging? "Er is een component in het leven, waarbij men niet altijd stilstaat: geluk. In de situatie met Lukaku hadden we geluk", aldus Marotta. "Ik ontken niet dat hij een target was voor ons, maar het is anders gelopen."

Volgens Marotta heeft Inter goed geanticipeerd op de situatie en daarbij dus een vleugje geluk gehad. "We kenden de waarde van Thuram en die van Lautaro. Dan hebben we garanties als Sanchez en Arnautovic aangetrokken", zegt Marotta. "We hebben achteraf de meest productieve aanval, wat aantoont dat het zijn vruchten heeft afgeworpen", besluit de CEO. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.