Algemeen Dagblad: 'Van Persie vindt in de Eredivisie eerste uitdaging als T1'

Algemeen Dagblad: 'Van Persie vindt in de Eredivisie eerste uitdaging als T1'

29 april - 11:07

Robin van Persie wordt de nieuwe trainer van sc Heerenveen. Volgens het Algemeen Dagblad en de Leeuwarder Courant ontbreekt enkel de handtekening nog onder een meerjarig contract.

De oud-speler is op dit moment nog trainer van Feyenoord Onder 18, maar volgend seizoen zal hij voor het eerst in de Eredivisie actief zijn als hoofdcoach. Van Persie gaat een contract voor twee seizoenen tekenen in Friesland. Daarmee is hij de opvolger van Kees van Wonderen, die eerder dit seizoen al aangaf dat hij gaat vertrekken. Heerenveen staat op dit moment tiende in de Eredivisie, dus Europees voetbal zal er voor Van Persie niet inzitten.

Van Persie was samen met een aantal andere bekende namen kandidaat voor de functie in Heerenveen. Zo lekte eerder al een foto uit dat Maurice Steijn in gesprek was met de club, maar de keuze is dus niet op de voormalig Ajax-coach gevallen. Ook Rick Kruys bevestigde gesprekken met Heerenveen. De huidige coach van VVV Venlo was ook een kandidaat bij Almere City, maar die ploeg gaat voor Hedwiges Maduro.

De transfer van Van Persie naar Heerenveen betekent ook direct dat de coach geen rol in het eerste van Feyenoord gaat krijgen. Daar zal Arne Slot vertrekken naar Liverpool en hij neemt ook minimaal één assistent mee naar Engeland. Van Persie was volgens het Algemeen Dagblad niet in beeld om Slot te vervangen. Feyenoord wilde hem behouden en deed een aanbieding om in de jeugd verder te gaan, maar de coach wilde als hoofdtrainer aan de slag.