Dolberg kan niet zegevieren bij Anderlecht: We verloren de controle

Dolberg kan niet zegevieren bij Anderlecht: "We verloren de controle"

29 april - 12:00
2

Anderlecht is niet verder gekomen dan 1-1 tegen Cercle Brugge, maar Kasper Dolberg panikeert niet. Hij benadrukt dat Anderlecht haar lot in eigen handen heeft.

"Natuurlijk hadden we graag gewonnen", reageert Dolberg bij Het Nieuwsblad. "In de eerste helft hadden we de controle. Maar hoe we in de tweede helft naar buiten kwamen, was niet goed genoeg. We verloren de controle. Hoe ik dat verklaar? Ik weet het niet. Dat is moeilijk voor mij om uit te leggen. Maar op het einde hadden we ook kansen om te winnen. Al hadden zij die ook."

Opvallend: Dolberg speelde deze keer op de rechterflank. "Toch blijf ik een nummer negen. Maar als de coach dit de beste optie vindt, speel ik daar elke dag. Het voordeel van op de flank spelen is dat je minder met je rug naar de goal moet spelen. Bovendien is er meer ruimte aan de zijkant. Je ziet het spel meer voor je. Dat is een groot verschil."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.