Cercle-Anderlecht eindigt op draw: “Dat we Club Brugge helpen, interesseert niet”

Cercle-Anderlecht eindigt op draw: “Dat we Club Brugge helpen, interesseert niet”

29 april - 11:29
13

Cercle speelde gisteren met 1-1 gelijk in eigen huis tegen RSC Anderlecht. Cercle Brugge vervulde op die manier de rol van scherprechter door met een gelijkspel de buren van Club Brugge te helpen, maar het team blijft ook dromen van Europees voetbal. 

Miron Muslic, de coach van Cercle, introduceerde het begrip "madness van het Belgisch voetbal". Hij verwijst naar de hectische en onvoorspelbare momenten in de laatste minuten van wedstrijden. En ook zondag was het opnieuw een aantal hectische laatste minuten. Beide ploegen maakten nog aanspraak op de drie punten. 

Hannes Van der Bruggen gelooft dat die laatste minuten en spanning er eigenlijk niet meer had moeten zijn. "In de laatste tien minuten gebeurt er van alles en eigenlijk zou dat niet mogen, want juist dan zou je alles onder controle moeten hebben”, klinkt het, geciteerd door Het Nieuwsblad.

Muslic merkte op dat de wedstrijd tegen Anderlecht werd gekenmerkt door twee teams die risico's namen en wilden winnen, wat resulteerde in een intense strijd. Ook Van der Bruggen merkte dit op. “Ik vind dit gewoon een meer dan verdiend punt en dat we nu Club wat helpen, interesseert ons niet. Wij willen vooral zelf zo veel mogelijk punten halen en ons doel bereiken.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.