“Riemer en Anderlecht mogen wat mij betreft blessures inroepen als excuus”

“Riemer en Anderlecht mogen wat mij betreft blessures inroepen als excuus”

29 april - 16:29
5

Peter Vandenbempt zag RSC Anderlecht met 1-1 gelijkspelen tegen Cercle Brugge in het Jan Breydelstadion. Vandenbempt is kritisch op het spel van Anderlecht, maar geeft aan dat hoofdtrainer Brian Riemer zijn geblesseerden spelers als excuus inroepen.

Anderlecht miste tegen Cercle Brugge onder anderen Thorgan Hazard, Yari Verschaeren en Anders Dreyer. “Er was niets van balvastheid, finesse, proberen te voetballen, er was geen rust. Als we die dingen opsommen, komen we toch uit bij de intussen te lange lijst met afwezigen. Die mag Riemer als excuus inroepen wat mij betreft”, deelt Vandenbempt via Sporza.

“Kijk maar eens naar de referentiewedstrijd die Anderlecht eind februari speelde op Club Brugge: 1-2 gewonnen met panache, lef, heel vlot voetbal. Dat was een elftal met én Hazard én Dreyer én Verschaeren. Dat in combinatie met Dolberg liep geweldig”, blikt Vandenbempt terug.

Vandenbempt geeft aan dat het nu een beetje improviseren is voor Riemer bij Anderlecht. “Wat mij betreft, is de wedstrijd in het Dudenpark bij Union zondag allesbepalend voor Anderlecht. Verliezen is – met eventueel ook nog de overwinning van Club Brugge op Antwerp – het einde van de titeldroom voor Anderlecht. Enfin, zo zie ik het vandaag”, besluit Vandenbempt.