Real Madrid loopt weer weg bij Barcelona: hoofdrol voor Benzema, Asensio en VAR

Real Madrid loopt weer weg bij Barcelona: hoofdrol voor Benzema, Asensio en VAR

Gepubliceerd: vrijdag 10 juli 2020 om 23:59vr 10-07-2020 om 23:59

Real Madrid heeft door thuis te winnen van Alaves het gat met FC Barcelona weer vergroot tot vier punten. Karim Benzema maakte het verschil voor De Koninklijke. Het werd 2-0.

Het antwoord was deze keer aan Real, dat FC Barcelona woensdag nipt zag winnen van Espanyol. De Catalanen hebben de koppositie uit handen gegeven en moeten hopen op minimaal twee uitglijders van Real.

Real deed vrijdag in ieder geval wat het moest doen. Alaves maakte het de thuisploeg in eerste instantie nog lastig, maar na een klein kwartier stond het al 1-0. Ferland Mendy werd in het strafschopgebied onderuitgehaald en versierde een penalty voor Benzema, die hem benutte. Alaves bleef daarna overeind, maar creërde zelf amper iets.

Na rust leek de 2-0 van Marco Asensio vanwege buitenspel afgekeurd te worden, maar de VAR liet de goal doorgaan. Benzema, die eerder de 1-0 maakte, bediende de Spanjaard. Real Madrid had verder weg kunnen lopen van Alaves, maar de noodzaak ontbrak. De drie punten zijn binnen, Real Madrid zit comfortabel in de drivers seat en gaat zaterdag zien wat Barcelona tegen Real Valladolid gaat doen.

Real heeft nog vijf punten nodig om kampioen te worden van Spanje. Er zijn nog drie wedstrijden te spelen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws