Update: 'Genk vol voor Mexicaanse linksback, maar krijgt concurrentie uit Spanje'

Update: 'Genk vol voor Mexicaanse linksback, maar krijgt concurrentie uit Spanje'

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 11:29do 09-07-2020 om 11:29

Laatste update: vrijdag 10 juli 2020 om 10:15vr 10-07-2020 om 10:15

Voegt KRC Genk binnenkort een Mexicaan toe aan haar rangen. Volgens Gustavo Mendoza kan het antwoord wel eens 'ja' zijn. Volgens de Mexicaans journalist denkt Genk aan Gerardo Arteaga.

Arteaga is een 21-jarige linksback. Momenteel komt de Spaanse Mexicaan uit voor Santos Laguna. Die club staat momenteel derde in de Liga MX. Arteaga is er een vaste basisklant De voorbije maanden speelde hij 33 duels voor Santos Laguana. Daarin vond hij één keer de weg naar het doel.

De linksback ligt bij Santos Laguana nog tot medio 2023 onder contract. Zijn transferwaarde wordt op 3,5 miljoen euro geschat. Voor de nationale ploeg vna Mexico kwam de back al vijf keer in actie. Genk is nog op zoek naar een nieuwe verdediger voor de linkerkant. Eerder viel ook al de naam van Gideon Mensah. De Ghanees kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Zulte Waregem.

Update: KRC Genk bewandelt momenteel twee pistes om een linksback te halen. De kans lijkt immers wel kleiner en kleiner dat het Mensah van RB Salzburg wordt, dat schrijft Het Nieuwsblad. Het dossier van Mensah zit muurvast. Intussen wordt gemeld dat KRC Genk concurrentie krijgt van Celta de Vigo om Artega te strikken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Arteaga een aanwinst voor Genk?

(249 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws