Leye verloor de landstitel tegen Anderlecht: Hij trapte slecht, écht slecht

Leye verloor de landstitel tegen Anderlecht: "Hij trapte slecht, écht slecht"

Gepubliceerd: zondag 31 mei 2020 om 14:30zo 31-05-2020 om 14:30

Mbaye Leye kroonde zich zeven jaar geleden bijna tot landskampioen. Zulte Waregem was in de beslissende match tegen Anderlecht namelijk even virtueel kampioen. Leye blikt bij VOO Sport terug op die bijzondere wedstrijd.

"Wat hadden we een schitterende ploeg: Thorgan Hazard, Junior Malanda, en veel harde werkers. Francky Dury wist hoe hij ons moest motiveren", aldus de voormalige aanvaller.

"Toen we in Anderlecht arriveerden, voelden we dat druk op hen immens was. Ze waren er niet gerust in. En wij, wij waren zeker dat we kampioen gingen worden. Onze families stuurden ons nog boodschappen door. We waren beter dan Anderlecht, en dat toonden we ook op het veld. We kwamen op voorsprong via een schitterende actie. Naessens scoorde op mijn assist. Het werd muisstil in het stadion, de titel was erg dichtbij."

Via een vrijschop kon Lucas Biglia het tij nog keren. "Eerst en vooral was het geen overtreding. Helaas kies ik er dan voor om mee in de muur te gaan staan, terwijl dat eigenlijk mijn taak niet was. Biglia trapte slecht, maar echt slecht. De bal week op mij af en hobbelde binnen. Dat was de eerste keer in mijn leven dat ik moest huilen op het veld. Het blijft pijn doen, zelfs zeven jaar later."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws