Uitblinker Waasland-Beveren lijkt eieren voor geld te kiezen: opties in Italië

Uitblinker Waasland-Beveren lijkt eieren voor geld te kiezen: opties in Italië

04-05-2020 19:45 Laatste update: 19:48
1

De kans bestaat dat Yuki Kobayashi al na één seizoen weer vertrekt bij Waasland-Beveren. Volgens zijn zaakwaarnemer Kento Katayama wordt de Japanner gevolgd door een aantal clubs.

Kobayashi (28) kwam bij Waasland-Beveren tot twintig wedstrijden, nadat hij eerder drie jaar onder contract stond bij sc Heerenveen. "We zijn momenteel in gesprek met twee subtoppers uit de Serie A en één promovendus", zegt Katayama tegen Tuttomercatoweb. "Uit respect wil ik niet zeggen om welke clubs het gaat, maar we zijn er wel mee bezig. Kobayashi speelt op dit moment voor Waasland-Beveren."

Volgens Katayama staat Kobayashi niet onwelwillend tegenover een avontuur in de Serie A. "Hij heeft drie jaar in Nederland gespeeld en speelt nu in België, maar hoopt op Spanje en Italië. Maar hij houdt van de Serie A vanwege de manier van voetballen en het leven in Italië."

Kobayashi heeft een contract tot 2021 in België. Zelf werkte hij een meer dan behoorlijk seizoen af op de Freethiel, maar Waasland-Beveren ging het wat minder voor de wind. De fusieclub sloot de eerste 29 speeldagen als allerlaatste af. In principe loert degradatie dus om de hoek, al werpt de coronacrisis mogelijk een onverhoopte reddingsboei.