KRC Genk traint als eerste Belgische club weer: “We werken in teams”

KRC Genk traint als eerste Belgische club weer: “We werken in teams”

Gepubliceerd: maandag 6 april 2020 om 09:27ma 06-04-2020 om 09:27

Laatste update: dinsdag 7 april 2020 om 15:22di 07-04-2020 om 15:22

KRC Genk traint weer, dat meldt Het Laatste Nieuws. De Limburgers volgen zo het voorbeeld van enkele Bundesliga-clubs. De regels van social distancing worden wel gerespecteerd.

Zo’n zestien spelers trainden sinds gisteren individueel op de club. ‘In een conferencecall tussen Hannes Wolf en de rest van de technische en medische staf werd zaterdag concreet besproken hoe alles zou worden aangepakt. Om contact te vermijden wordt er apart en in een rotatiesysteem gewerkt’, klinkt het.

"Voor de jongens is het fijn om eens iemand te zien buiten de vier witten muren van hun appartement", vertelt Wout Maris, één van de vaste spelersbegeleider bij KRC Genk. "Zeker voor de buitenlandse spelers zijn het verwarrende tijden. Hun sociaal netwerk is klein in België. Ze in kleine groepjes naar de club laten komen, met respect voor de regels, is een welgekomen afwisseling voor hen."

Update: KRC Genk is de eerste Belgische club die weer traint. La Dernière Heure komt meer met informatie. Zestien spelers (de Belgen en Paintstil, Kouassi, Onuachu, Odey, Cuesta, Lucumi Vukovic, Uronen en Hrosovsky) trainden in kleine groepen van twee. De andere buitenlandse spelers en coach Hannes Wolf keerden nog niet terug. Het gebruik van de kleedkamer en de douches zijn verboden. "We werken in twee teams van acht spelers, elk verdeeld in vier groepen van twee", legt Dimitri De Condé uit.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws