UPDATE: Beerschot komt met reactie over wedstrijd tegen Virton

UPDATE: Beerschot komt met reactie over wedstrijd tegen Virton

Gepubliceerd: vrijdag 28 februari 2020 om 18:00vr 28-02-2020 om 18:00

Laatste update: vrijdag 28 februari 2020 om 20:13vr 28-02-2020 om 20:13

De soap in 1B is nog niet ten einde. De rechtbank van eerste aanleg gaf Westerlo en Virton gelijk, hierdoor wordt de wedstrijd tussen Beerschot en Virton komende maandag alvast niet herspeeld.

Het seizoen in 1B is er eentje die bolstaat van drama, zowel op als naast het veld. Beerschot haalde een tijdje terug zijn slag thuis en slaagde erin de wedstrijd die ze verloren tegen Virton, te laten herspelen. Aanleiding was een opzienbarende blunder van de toenmalige scheidsrechter.

Titeluitdager Westerlo en Virton legde zich niet neer bij die beslissing en gingen in beroep, met succes zo blijkt. De rechtbank van eerste aanleg in Luxemburg gaf beide ploegen gelijk. Daardoor gaat Virton – Beerschot eerstkomende maandag al zeker niet door.

Een nieuwe uitspraak omtrent de hele zaak is pas voorzien op 6 maart. Hierdoor zouden de promotiefinales en de data van play-off 2 ook weleens in gevaar kunnen komen.

Update: Beerschot verduidelijkt via sociale media dat de rechter enkel heeft beslist dat de match nieet voldoende maandag kan doorgaan. Er is dus geen sprake van een afgelasting, zoals sommige fans lijken te geloven. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws