Play-Off 2 zou geen rem zetten op de ontwikkeling van Anderlecht

"Play-Off 2 zou geen rem zetten op de ontwikkeling van Anderlecht"

Gepubliceerd: zaterdag 22 februari 2020 om 16:00za 22-02-2020 om 16:00

Anderlecht is bezig aan een moeilijk seizoen, maar jeugdcoördinator Jean Kindermans kan wel tevreden zijn. Veel van zijn jeugdspelers mogen dit seizoen namelijk proeven van de A-kern.

Anderlecht strijdt nog volop mee voor Play-Off 1. "Voor ons leerproces zou dat een geschenk zijn", aldus Kindermans bij Het Laatste Nieuws. "Tien wedstrijden op het hoogste niveau, met veel spanning, druk en intensiteit. We kunnen charmeren. Dat hebben we dit seizoen al getoond tegen topploegen als Club Brugge, AA Gent en Antwerp."

Ook Play-Off 2 zou volgens Kindermans echter geen ramp zijn. "Het is anders. Dan moet je sowieso een Europees ticket halen, wat ook leerrijk is. Play-Off 2 is geen rem op de ontwikkeling."

Kindermans is bijzonder tevreden over wat de jeugd dit seizoen al liet zien. "Wij blíjven Anderlecht. Een club waar onze eigen talenten altijd kansen zullen krijgen. Neem nu Antoine Colassin, die uit het niks een meerwaarde was - hij is beloond voor zijn harde werk en goeie motivatie. Ik wil maar aantonen: niet alles is slecht. Waar zouden we vandaag zónder de jongeren staan?"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spelers geboren in de jaren '80, '90 en '00. Wat is jouw perfecte voorhoede? Je mag maar één speler per generatie kiezen!

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws