Club Brugge heeft met Mannaert eigen 'Vince the Prince': 'Kompany blijft dat'

Club Brugge heeft met Mannaert eigen 'Vince the Prince': 'Kompany blijft dat'

11-02-2020 16:31 Laatste update: 16:33
13

RSC Anderlecht heeft het sinds de overname door Marc Coucke moeilijk. Paars-wit kon sindsdien niet meer meestrijden voor de landstitel, terwijl Club Brugge steeds stappen vooruit blijft zetten. CEO Vincent Mannaert vindt de huidige tendens opvallend.

De vijandigheid tussen Anderlecht en Club Brugge is er altijd geweest, alleen blijft de sportieve spanning momenteel afwezig. "Historisch gezien blijft het onze grootste rivaal. Het klopt dat er momenteel een diepe crisis gaande is, die veel inspanningen en geduld zal vergen", vertelt Mannaert bij LN24.

Op termijn verwacht Mannaert dat Anderlecht gewoon weer zal meestrijden voor de prijzen. "Maar ze hebben altijd nog hun geschiedenis als grote club, dus het is zeker dat ze zullen terugkomen. Alleen de vraag wanneer valt moeilijk te beantwoorden."

Club Brugge-fans gaven Mannaert intussen ook al de bijnaam 'Vince the Prince' in de plaats van Vincent Kompany. "Dat blijft dan toch eerder Kompany, zou ik dan zeggen. Wat hij al heeft gepresenteerd, is van een andere dimensie", klinkt het vol respect.