Zondebok van Real: 'Spaanse krant wijdt maar liefst vijf pagina's aan Courtois'

Zondebok van Real: 'Spaanse krant wijdt maar liefst vijf pagina's aan Courtois'

03-10-2019 18:15 Laatste update: 19:32
7

Het gaat Thibaut Courtois niet voor de wind bij Real Madrid. De Madrileense krant AS wijdt daarbovenop maar liefst vijf (!) pagina’s aan onze landgenoot.

'Courtois, dit is het niet!', kopt de krant op zijn voorpagina. De toon voor de volgende pagina's is zo meteen gezet. De krant wijst naar Courtois als zondebok voor het mindere spel van Real. Daarbij wordt al snel de vergelijking met Alphonse Areola gemaakt. Areola slikte in tegenstelling tot Courtois geen tegendoelpunt tegen Club Brugge en hield de ploeg recht toen Emmanuel Dennis de 0-3 aan de voet had.

AS stelt ook vast dat Courtois de steun van het Real-publiek volledig kwijt is. Op een poll die te vinden was op de website van de krant, werd aan de lezers gevraagd wie ze liever in doel zagen staan. Courtois haalde 18 procent van de stemmen, concurrent Areola kreeg de voorkeur van 82 procent van de stemmers.

Real Madrid heeft echter al langer een keepersprobleem vindt de krant. Sinds het vertrek van Iker Casillas heeft Real, op Keylor Navas na, geen enkele keeper gehad die onbetwist titularis was. 'Een topclub heeft nood aan stabiliteit en dat begint bij de keeper', voegt het kritische dagblad daaraan toe.