Kapitein Dewaest: 'Als ik in zijn schoenen stond, was ik niet vertrokken'

Kapitein Dewaest: 'Als ik in zijn schoenen stond, was ik niet vertrokken'

Gepubliceerd: zondag 21 juli 2019 om 13:30zo 21-07-2019 om 13:30

Sébastien Dewaest is de nieuwe aanvoerder van Racing Genk. De centrale verdediger is trots op zijn nieuwe status binnen de ploeg. Dewaest denkt echter niet dat er op en naast het veld veel zal veranderen.

"Ik ben er trots op, maar ik heb het niet nodig om gemotiveerd te zijn op het veld. Mijn persoonlijkheid blijft hetzelfde en mijn rol zal niet veel veranderen. Afgelopen seizoen had ik al veel autoriteit en verantwoordelijkheid. In moeilijke situaties vroeg het bestuur soms aan mij om tussen te komen", laat Dewaest optekenen in Het Belang van Limburg.

Zo fungeerde hij als klankbord voor sportief directeur Dimitri De Condé. "Er was bijvoorbeeld de affaire-Pozuelo, waarin ik veel contact had met De Condé om een oplossing te vinden. Als ik in Alejandro zijn schoenen had gestaan, was ik niet vertrokken, maar niet iedereen denkt hetzelfde", blikt Dewaest terug op de soap.

Supercup
De kersvers aanvoerder van de landskampioen nam zijn manschappen zaterdag direct op sleeptouw in de Supercup. De 28-jarige Dewaest leidde met twee goals de 3-0 zege van Genk tegen KV Mechelen in.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws