KV Mechelen vreest 'degradatie' niet: Dat is niet mogelijk

KV Mechelen vreest 'degradatie' niet: "Dat is niet mogelijk"

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 20:30di 23-04-2019 om 20:30

KV Mechelen is niet te spreken over de strafvordering van het Bondsparket in de zaak 'Operatie Propere Handen'. Op de officiële website reageert KV Mechelen stevig.

Het Bondsparket eist dat KV Mechelen niet kan promoveren, een aftrek van twaalf punten te verdelen over twee periodes in 1B en geen Europees of bekervoetbal voor KV Mechelen volgend seizoen. "We zijn verbaasd dat er gevraagd wordt om in 1B te blijven. We krijgen een sanctie voorgesteld voor iets wat we niet gedaan hebben", reageert KVM.

"Wij zijn verbaasd over de gevraagde sanctie door het bondsparket omdat we weten dat we als club onschuldig zijn", zegt hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx.

Bij KV Mechelen denken ze sterk in hun schoenen te staan. "Daarenboven wil men een degradatie van de club, van 1A naar 1B, wat volgens onze lezing van het bondsreglement niet mogelijk is. Dat spreekt van allerlei mogelijke sancties, maar voor degradatie dient de vordering ingediend te zijn vóór 15 juni van het seizoen van de beweerde poging of daad van competitievervalsing, dus voor 15 juni 2018. Dat hebben ons verschillende advocaten bevestigd."

Beslissing Geschillencommisse
Nu wacht de club de uitspraak van de Geschillencommissie af. "We zijn er van overtuigd dat de Geschillencommissie Hoger Beroep onze onschuld als club zal inzien en zal handelen volgens het bondsreglement", klinkt het.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws