VP 11: Genk toont zich op alle vlakken, veel doelpunten op het middenveld

VP 11: Genk toont zich op alle vlakken, veel doelpunten op het middenveld

Gepubliceerd: dinsdag 23 april 2019 om 11:00di 23-04-2019 om 11:00

Op speeldag vijf van de Play-Offs kregen we met vlagen bijzonder goed voetbal, maar ook wat minder voetbal. KRC Genk is de winnaar van het weekend en mag beginnen dromen van de titel. Ook in Play-Off 2 waren er uitblinkers.

Toch één Gentenaar
In de partij tussen KAA Gent en RSC Anderlecht waren er amper uitblinkers in het potje met slaapvoetbal. Toch kon Thomas Kaminski zich in een positief daglicht zetten. Bij de weinige kansen van RSCA stond de doelman van Gent steeds paraat. Dat de Buffalo's uiteindelijk toch een punt pakten, was grotendeels dankzij Kaminski.

Daar stopt het bij Anderlecht en Gent, waarna we meteen richting de winnaar van het weekend gaan: Genk. Joakim Maehle had het in Play-Off 1 niet altijd even makkelijk, maar tegen Standard speelde hij weer zoals vanouds en zorgde hij meermaals voor gevaar. Zijn tegenstanders Moussa Djenepo en Maxime Lestienne kwamen er ook amper tot nooit door.

Datzelfde kan gezegd worden van Clinton Mata en Jelle Van Damme. Het werd een scoreloos gelijkspel in het duel tussen Club Brugge en Antwerp FC. Grotendeels dankzij de twee mannen achterin bij beide ploegen. Bij Eupen blonk de jarige Siebe Blondelle dan weer uit en zorgde hij mee voor een punt van Eupen tegen STVV.

Doelpuntenmakers op het middenveld
Op het middenveld zetten we drie doelpuntenmakers van dit weekend. Bij KVK was Hannes Van der Bruggen de grote man met zijn eerste twee doelpunten van het seizoen. Bij Waasland-Beveren was dat Louis Verstraete met een goal en een assist. Hij was betrokken bij zowat elke aanval van zijn ploeg tegen Royal Excel Moeskroen.

Datzelfde kan gezegd worden van Bryan Heynen. Een machine noemde Aly Samatta hem. Terecht ook. De middenvelder was zowat overal. Voorin, maar ook achteraan. Hij werd dan ook terecht verkozen tot man van de match in de 1-3 gewonnen wedstrijd tegen Standard.

Topschutter en de spitsen van twee
Aly Samatta pikte ook weer zijn doelpuntje mee voor KRC Genk en staat daardoor al op 22 stuks dit seizoen. Kan hij de kaap van 25 goals van Carlos Bacca (voor het laatst in 2013 met Club Brugge) bereiken?

Niakaté en Theo Bongonda waren dan weer de uitblinkers in het duel tussen Union en Essevee. Niakaté leek zijn ploeg op weg naar de zege te brengen met twee goals. Niet naar de zin van Bongonda, die in laatste instantie nog voor twee doelpunten zorgde en het gelijkspel van de bezoekers uit Waregem.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een nieuwe VP 11 van de week, met heel wat uitblinkers!

A post shared by VoetbalPrimeur.be (@voetbalprimeur.be) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws