De Boer doet het niet beter dan Rutten, malaise in Amerika duurt verder

21-04-2019 07:38
2

Frank de Boer blijft worstelen met Atlanta United in het nieuwe seizoen in de Major League Soccer. De Nederlandse trainer boekte een week geleden met de regerend Amerikaanse kampioen zijn eerste competitiezege, maar ging zaterdag in eigen huis onderuit tegen FC Dallas: 1-2.

De Boer hoopte de overwinning bij hekkensluiter New England Revolution (0-2) voor eigen publiek een passend vervolg te geven, maar Atlanta kwam al na vijf minuten op achterstand. Na een fraaie actie van Michael Barrios opende Jesús Ferreira de score. Atlanta moest in de achtervolging, raakte onder meer twee keer het aluminium, maar acht minuten voor tijd maakte Bryan Acosta er 0-2 van.

Pas in blessuretijd wist Atlanta wat terug te doen. De Venezolaan Josef Martínez verzilverde een strafschop. Daarmee wist de ploeg van De Boer de derde nederlaag in zes wedstrijden niet af te wenden. Atlanta bivakkeert met vijf punten in de onderste regionen van de MLS.

Naar verluidt wilde RSC Anderlecht heel graag in zee gaan met De Boer, maar de Nederlander bedankte. Paars-wit trok nadien zijn landgenoot Fred Rutten aan. Afgelopen week gingen de wegen van Rutten en Anderlecht uiteen.