VAR komt in play-offs met virtuele buitenspellijn: “Soms nog altijd interpretatie”

VAR komt in play-offs met virtuele buitenspellijn: “Soms nog altijd interpretatie”

Gepubliceerd: vrijdag 22 maart 2019 om 19:11vr 22-03-2019 om 19:11

De VAR komt vaak onder vuur te liggen in de Belgische Jupiler Pro League. Tijdens de play-offs komt er een nieuwigheid bij. Een virtuele buitenspellijn.

Tegenover Sporza geven scheidsrechterbaas Johan Verbist en talentencoach Frank De Bleeckere meer uitleg. "De Buitenspellijn is een tool om het VAR-team te helpen om zoveel mogelijk buitenspelsituaties te objectiveren. Maar sommige situaties zullen nog altijd interpretatie van de scheidsrechter vragen”, klinkt het.

Op het televisiescherm zal de buitenspellijn gebogen lijken. "Daar is opzettelijk voor gekozen, omdat die de kromming van het veld volgt en dus net iets accurater is dan de lijnen die de tv-operatoren voorlopig lieten zien. Al gaat het in tegen de intuïtie, het resultaat is accurater”, aldus de KBVB.

Plaats een reactie

Bart Jaques +1166
vrijdag 22 maart 2019 om 19:30
Vreemd dat krommere lijnen accurater zijn dan rechte lijnen...
Ik heb in de wiskunde iets anders geleerd ;-)

Ik vrees dat dit nieuwe discussies gaat opleveren....
Vind ik leuk
Prpldynmt +8050
vrijdag 22 maart 2019 om 19:34
Welke onzin vinden ze morgen uit? Dus vanaf morgen maaien alle clubs best halve cirkels zodat ze een halve meter tot een meter buitenspel kunnen staan, aangezien ze de kromming van het veld als representatief beschouwen.
En zo willen ze als professionals betaald worden? Het wordt lachwekkender met de dag. Waarom dan niet meteen de lijnrechters afschaffen en hen FIFA-gewijs langs het veld het spel laten volgen en indien nodig ingrijpen? Dat scheelt al weer fysieke tests waarvoor ze niet kunnen zakken.
[Reactie gewijzigd op vrijdag 22 maart 2019 om 19:35]
Vind ik leuk
DOMI +661
vrijdag 22 maart 2019 om 19:59
Jammer dat het dus nog altijd de interpretatie van de ref zal vragen! Is het dus echt onmogelijk om een juist beeld te creëren? Jammer dat er zich dus nog steeds teen-toestanden kunnen voordoen zoals 2 jaar geleden (Anderlecht-Club), die dus weer nog terecht of onterecht kunnen beslissen over een kampioenschap! Nog altijd onduidelijkheid dus! Ik hoop dat we de VAR dus niet te veel zullen nodig hebben!
Vind ik leuk
vrijdag 22 maart 2019 om 23:10
Het blijft dus vlug Anderlecht redden
Vind ik leuk
dinsdag 26 maart 2019 om 07:58
Hoe kan buitenspel nu interpreteerbaar zijn? Je staat oftwel buitenspel ofwel niet. De scheidsrechters moeten stoppen om pietje precies te zijn en in elke situatie een fout proberen te zoeken dat is ook het probleem met de VAR het zoekt te veel dan maak je natuurlijk fouten.

Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws