Club Brugge sluit Champions League af met punt, Atletico verliest eerste plaats

Club Brugge sluit Champions League af met punt, Atletico verliest eerste plaats

11-12-2018 22:54 Laatste update: 23:04
14

Club Brugge heeft met een degelijk resultaat zijn Champions League-campagne afgesloten. In eigen huis hield het Atlético Madrid op een 0-0 gelijkspel. Club Brugge eindigt het Kampioenenbal met zes punten. In de stand springt Dortmund, dat 0-2 won bij AS Monaco, over Atlético Madrid in de stand. 

Tegen Atletico Madrid gunde Leko twee jonkies een basisplaats. Openda en Ngonge mocht zich bewijzen. Onder meer Decarli was het slachtoffer van dienst. Na zijn eigen doelpunt tegen Waasland-Beveren vloog hij uit de ploeg. Atletico Madrid begon nagenoeg met zijn sterkste elf. Simeone ging in het Jan Breydelstadion vol voor de groepswinst. Sterren als Griezmann, Oblak en Godin mochten opdraven in Brugge.

Voor de pauze bepaalden de bezoekers het tempo. Club Brugge had het lastig. Blauw-Zwart boog, maar barstte niet. Thomas kreeg al na tien minuten een goede kans, maar Horvath stond op de juiste plaats. Voor de rest van de avond had de Amerikaanse doelman een vrij rustige avond. Aan de andere kant mikte Denswil naast en claimde de thuisploeg tevergeefs een strafschop na een duwtje op Openda. Het thuispubliek liet zich horen en namen de ref op de korrel. Ook de fans van Antwerp lieten zich horen. Even hield men in Brugge het hart vast. Amrabat greep naar de knie, maar kon gelukkig verder spelen.

Enorme misser van Peres
In de tweede helft viel er een pak minder te beleven in het Jan Breydelstadion. Het was heel lang wachten op gevaar. Op goed een kwartier van het einde kreeg Peres toch de kans om de score te openen. Na de perfecte assist van Vormer kon de invaller van dicht bij koppen, maar hij geraakte onbegrijpelijk niet voorbij Oblak. Even later toonden ook de Spanjaarden zich eindelijk nog eens, maar Godin vond de weg naar het doel niet. Ook Koko scoorde niet. Het afstandsschot van de middenvelder vloog naast.

Monaco - Dortmund: 0-2
Door een 0-2 zege tegen AS Monaco is Dortmund nog lopen met de groepswinst. In de eerste helft opende Raphael Guerreiro de score. Na de rust deed hij er nog eentje bij. Dortmund en Atlético Madrid verzamelden elk dertien punten, maar in de onderlinge duels deden de Duitsers het beter. Club Brugge eindigt als derde met zes punten. Monaco sluit de groep met één punt af. 

Wat is jouw mening over de Champions League-campagne van Club Brugge? Laat je horen in de comments!