'Real reserveert 300 miljoen voor Neymar: PSG mogelijk noodgedwongen akkoord'

'Real reserveert 300 miljoen voor Neymar: PSG mogelijk noodgedwongen akkoord'

Gepubliceerd: vrijdag 17 augustus 2018 om 16:08vr 17-08-2018 om 16:08

Real Madrid heeft liefst driehonderd miljoen euro te besteden, maar houdt het geld vooralsnog op zak. Dat heeft volgens Marca alles te maken met de situatie van Neymar. Het is niet uitgesloten dat de Braziliaanse ster alsnog naar Real verkast.

Real-voorzitter Florentino Perez weigert exorbitante bedragen te betalen voor spelers, behalve als het om Neymar gaat. Paris Saint-Germain wil vooralsnog niets van een transfer weten, maar een beslissing van de UEFA zou dat standpunt wel eens kunnen veranderen. De Europese voetbalbond komt deze maand namelijk nog met een update van de Financial Fair Play-regels.

Dat betekent dat PSG op hete kolen zit. De UEFA onderzoekt onder meer de sponsordeals van de Fransen, die liefst twee tot drie keer hoger liggen dan bij andere clubs. Ook zouden er vraagtekens zijn bij betalingen uit Qatar. Marca rept van undercover sponsorships.  Daarnaast rijst het salarishuis van PSG de pan uit en dat wekt eveneens verbazing bij de voetbalbond.

Real, dat zelf de financiën op orde heeft en daardoor niet hoeft te vrezen, houdt de situatie scherp in de gaten en is bereid om te wachten. De Koninklijke vindt de prijzen voor alternatieven als Robert Lewandowski, Timo Werner en Rodrigo bovendien veel te gortig.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws