Degryse heeft veel vraagtekens: ''We hebben echt nog niks bewezen''

  Degryse heeft veel vraagtekens: ''We hebben echt nog niks bewezen''

  De Rode Duivels beginnen maandag tegen Panama aan hun jacht op de wereldtitel. Het is de grote vraag of zij de komende weken de hoge verwachtingen waar kunnen maken. Marc Degryse is daar ook nog niet van overtuigd. 

  Degryse leeft net als de fans tussen hoop en vrees. ''De spelers spreken uit dat ze er voor gaan, maar voorzichtigheid is geboden. Op een goede dag kunnen we iedereen verslaan, maar we zijn geen favoriet. We hebben echt nog niks bewezen'', spreekt de analist duidelijke taal in gesprek met de Nederlandse krant Algemeen Dagblad.

  De ex-Rode Duivel maakt zich bijvoorbeeld zorgen over het niveau van Vincent Kompany en Thomas Vermaelen gedurende het WK. ''Kompany en Vermaelen zijn de afgelopen jaren meer gekwetst dan fit geweest. Dan krijg je ook niet de beste Vermaelen en de beste Kompany dit toernooi.'' Degryse vindt bovendien dat de defensie niet genoeg getest is geweest in de voorbereiding. ''We hebben geoefend tegen Portugal zonder Ronaldo en tegen Egypte zonder Salah. Dat zijn te weinig testen.''

  Tot slot denkt Degryse dat bondscoach Roberto Martinez tegen de toplanden aanpassingen moet doen aan zijn 3-4-3 systeem om tot goede resultaten te komen. ''De vraag is of je dan met drie centrale verdedigers speelt of dat je met een viermansdefensie gaat spelen - zeker als Kompany en Vermaelen er niet bij zijn. Martínez deed het eerder, uit bij Bosnië-Herzegovina, dus het zou kunnen. Hij heeft wel het gevoel dat hij met zijn 3-4-3-systeem moet beginnen en dat hij tegenstanders zijn wil op moet leggen. Maar hij zal her en der moeten bijsturen, denk ik.''

  Lees ook: Vermoedelijke opstelling: Martinez kiest voor deze elf tegen Panama

  Plaats een reactie

  Brubru +3809
  maandag 18 juni 2018 om 09:30
  Is weer typische analistenpraat. Het WK begint vandaag voor de RD. Al wat er nu al gezegd en geschreven werd doet er niet meer toe.
  Oordeel vanaf vandaag en liefst objectief.
  De matchen die tot nu toe gespeeld werden bewijzen het weer : op de groene rechthoek moet het gebeuren, niet op papier of in een studio.
  Verrassende resultaten heb je in elk tornooi en dat maakt voetbal juist zo mooi.
  Vind ik leuk
  Dirk H +3109
  maandag 18 juni 2018 om 09:36
  Volgens ons Marcske ging Brazilie met het grootste gemak en het mooiste voetbal iedereen van de mat spelen ...
  [Reactie gewijzigd op maandag 18 juni 2018 om 09:36]
  Vind ik leuk
  SD +9438
  maandag 18 juni 2018 om 09:40
  Dat is weer gezaag van de bovenste plank. Toen de voorbereiding begon was voor een meerderheid van de spelers het kampioenschap een tijdje voorbij; zij moesten dus er weer " in komen " wat het best is met eerder gemakkelijk tegenstanders. Inmiddels werd tijdens de laatste oefenmatch getoond dat de progressie enorm was; dus laten even positief blijven. En dat Kompany en Vermaelen vraagteken zijn is juist; maar de balans kan aan twee kanten overhellen.
  Vind ik leuk
  VeeDeeVee +15097
  maandag 18 juni 2018 om 09:49
  Velen noemen het kritisch, bij Degryse noem ik het eerder 'voorspelbaar geklaag'.
  Vind ik leuk
  Daydreamer +4838
  maandag 18 juni 2018 om 12:06
  Ja kan het ook anders kaderen:
  Mexico: met een verdediging bestaande uit Ciman en Boyata en een Hazard aan 80% spelen we 3-3 gelijk! Wat deed Duitsland?
  Costa Rica: 5-1 (incl afgekeurde goal) zonder Kompany/Vermaelen en Hazard maar 45 minuten op het plein! Wat deed Servië?
  Egypte: 3-0 zonder Kompany en Vermaelen en Hazard maar 45 minuten op het plein! Wat deed Uruguay met Cavani en Suarez?
  Oke, het zijn maar vriendenmatchen maar het verschil werd toch telkens in de eerste helft gemaakt, waar beide ploegen toch met hun basisploeg starten...
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws