Analisten zijn er klaar mee en laten Kompany thuis: ''Word er moe van''

Analisten zijn er klaar mee en laten Kompany thuis: ''Word er moe van''

04-06-2018 07:23
14

Roberto Martinez maakt om 10 uur zijn defintieve selectie bekend. Het is de grote vraag of Vincent Kompany de 23 haalt, nadat hij zaterdag een spierblessure opliep tegen Portugal (0-0). Als het aan Aad De Mos en Geert De Vlieger ligt, stapt Kompany niet mee op het vliegtuig naar Rusland. 

De Mos is keihard in zijn oordeel. ''Hij kan geen drie wedstrijden aan. En het gaat niet meer over trainingen of veldbezettingen, wel over in welke staat hij iedere ochtend uit de lift komt gestapt. Dat irriteert mateloos, ook de andere spelers. Alleen durven ze dat niet zeggen. De Bruyne zei toch ook dat ze bij City al wedstrijden zonder hem hebben gewonnen? Ik word er moe van'', uit De Mos zijn ergernis bij Het Nieuwsblad.

De Vlieger denkt eveneens dat het beter is om Kompany thuis te laten, na wat hij nu heeft gezien. ''Ik heb hem eerder dit seizoen van het veld zien stappen bij Manchester City. Zijn blessures vragen tijd en aandacht. Twee weken aan de kant kan bij hem ook zeven, acht weken betekenen. Ik denk dat het dan weinig zin heeft om hem mee te nemen'', aldus de ex-Rode Duivel.

Lees ook: Wachten tot het laatste moment: KBVB komt met update over Kompany