Update: 'Standard ziet toptransfer toch door vingers glippen, veto gesteld'

Update: 'Standard ziet toptransfer toch door vingers glippen, veto gesteld'

31-01-2018 23:10
5

Standard Luik heeft nog tot en met middernacht om de gewenste aanvallende impuls naar Sclessin te halen. Volgens voetbaljournalist Sacha Tavolieri hebben de Rouches de focus enkel nog op Mehdi Carcela gericht. 

Standard gokte eerder deze dag nog op twee paarden, want naast Carcela was ook Lior Refaelov nadrukkelijk in beeld. Door de naam van de Bruggeling is echter een streep gezet. Speler en club hadden volgens berichten een akkoord over een contract voor 2,5 seizoenen, maar Standard en Club Brugge kwamen er financieel niet uit.

Volgens Tavolieri is de situatie in Luik nu heel helder: of Carcela komt of helemaal niemand. Er loopt geen andere piste meer. De clubleiding neemt daarmee een risico, want er is een kans dat ook de transfer van Carcela geen doorgang vindt. Standard voert namelijk nog altijd gesprekken met Granada om te bepalen hoeveel procent van het salaris tijdens de uitleenbeurt over zal worden genomen. Het budget is beperkt bij de Luikenaars en het zal gezien de huidige inkomsten van Carcelo sowieso een flinke investering blijven.

Update 19.15 uur: Volgens Kevin Sauvage, journalist bij La Dernière Heure, is de transfer van Carcela bijna in kannen en kruiken. Het bestuur van Standard zou momenteel druk bezig zijn om alle details in orde te brenge. De transfer zou zelfs nog aangekondigd worden voor de aftrap van de bekermatch tussen Standard en Club Brugge (20u45, red.).

Update 23.10 uur: Standard en Carcela zouden dan toch niet met mekaar in zee gaan. De Marokkaanse international wil nochtans dolgraag komen, maar Granada heeft haar veto gesteld tegen een vertrek. De Spanjaarden willen koste wat kost naar de Primera Division volgend seizoen. Ze denken dat Carcela daarbij kan helpen, hoewel die eerder aangaf dat hij geen zin heeft in de Segunda Division. De onderhandelingen gaan wel nog verder, meldt La Dernière Heure.