'Engelse grootmacht zakt af naar Bosuil voor Dendoncker'

'Engelse grootmacht zakt af naar Bosuil voor Dendoncker'

27-07-2017 07:35
3

Vrijdagavond krijgen ze op de Bosuil hoog bezoek. Niet alleen komt landskampioen Anderlecht op bezoek om het seizoen op gang te trappen, maar er zullen ook scouts van AC Milan, RB Leipzig en Manchester United in de tribunes zitten.

Zij komen voor één iemand: Leander Dendoncker. De middenvelder van Anderlecht wordt nog steeds het hof gemaakt door een resem topclubs. Vooral The Red Devils hebben hun vizier gericht op de fysiek sterke Dendoncker. Anderlecht is echter niet van plan te verkopen. Het plakt dan ook een transfersom van 38 miljoen euro op zijn hoofd, weet Het Laatste Nieuws.

Maar dat is vooral een afschrikmiddel. Als Anderlecht 25 miljoen euro kan vangen voor de 22-jarige Dendoncker, zal het meer dan waarschijnlijk bezwijken. De middenvelder gaf zelf al weten open te staan voor een transfer, als het voorstel hem aanspreekt. Paars-wit hoopt maar beter dat zijn goudhaantje vrijdag niet de pannen van het dak speelt.

Anderlecht doet er dan ook alles aan om zijn sterkhouder te overtuigen te blijven. Volgens Het Nieuwsblad wil de club zijn contract stevig opwaarderen en met een jaar verlengen, tot 2022.