UPDATE: 'Racing Genk wil opmerkelijke deal regelen voor Ryan'

UPDATE: 'Racing Genk wil opmerkelijke deal regelen voor Ryan'

30-01-2017 09:45
1

Mathew Ryan heeft Anderlecht laten staan, hij weigerde te tekenen voor de aartsrivaal van Club Brugge. Toch zou hij terugkeren naar België ... maar dan wel naar Racing Genk. Dat meldt de RTBF.

De RTBF meldt dat de Australische doelman zal worden verhuurd aan de Limburgers. Het gaat om een huur zonder aankoopoptie. Valencia is al een tijdje op zoek naar een uitleenbeurt voor zijn derde doelman, maar de interesse van Anderlecht werd in de kiem gesmoord door Ryan zelf. Er was interesse uit Spanje, maar Valencia wilde geen concurrenten versterken. Genk is in die zin de ideale oplossing voor alle partijen.

Ook voor Genk dus, want daar is Marco Bizot lange tijd out met een enkelblessure. Hij wordt vervangen door het jeugdproduct Nordin Jackers, die het voorlopig niet slecht doet als vervanger. Toch kiest het bestuur er nu voor om een meer ervaren doelman tussen de palen te zetten.

Update 23:29 In het VTM-programma Stadion heeft Tom Coninx de transfer net bevestigd. "Ik heb voor de uitzending contact gehad met Dimitri De Condé. De laatste details worden nog afgerond, de transfer wordt waarschijnlijk morgen officieel gemaakt", aldus Coninx.

Update 09:45 Volgens Het Belang Van Limburg wil Genk zelfs proberen om Ryan binnen te halen voor anderhalf jaar. Valencia is voorlopig echter niet gewonnen voor dat idee.