Frankrijk en Zweden maken geen fout, makkelijke avond Nederland en Portugal

07-10-2016 22:49

Frankrijk en Zweden hebben vrijdagavond hun kwalificatiewedstrijd gewonnen. De grote landen in de overige poules maakten geen fout.

Frankrijk - Bulgarije 4-1
De verliezende EK-finalist schrok toen Bulgaar Mihail Aleksandrov in de beginfase een penalty raak schoot. Daarna stelden de Fransen orde op zaken. Nog voor rust besliste Frankrijk het duel door doelpunten van Kevin Gameiro, Dimitri Payet en Antoine Griezmann. Gameiro maakte in de tweede helft zijn tweede en de vierde voor Frankrijk.

Luxemburg – Zweden 0-1
Zweden, dat Nederland eerder op een gelijkspel hield, kende een bijzonder lastige avond tegen Luxemburg. In eigen huis hield het mini-staatje lang stand. Pas na een klein uur brak Zweden de ban door een doelpunt van Mikael Lustig. Het bleek voldoende voor de zege en zo blijven de Scandinaviërs gelijke tred houden met Nederland en Frankrijk.

Nederland - Wit Rusland 4-1
Het Nederlands elftal heeft vrijdagavond een overtuigende zege op Wit-Rusland geboekt. Door goals van Quincy Promes (2), Davy Klaassen en Vincent Janssen werd het 4-1 in De Kuip. Oranje gaat prompt aan kop in groep A van de WK-kwalificatie.

Portugal - Andorra 6-0
In groep B heeft Portugal gehakt gemaakt van Andorra. De Europees kampioen was met 6-0 veel te sterk voor Andorra. Grote man was Cristiano Ronaldo. Hij nam vier doelpunten voor zijn rekening. João Cancelo en André Silva deden ook een duit in het zakje. Andorra eindigde het duel niet met elf man. Twee spelers werden na rust van het veld gestuurd.

Griekenland - Cyprus 2-0
In Groep H, de groep van de Rode Duivels, kende Griekenland weinig moeite met Cyprus. Het Zuid-Europese land kwam snel op voorsprong met een doelpunt van Konstantinos Mitroglou. Voor de rust werd de wedstrijd nog beslist door Konstantinos Manolas. Hij scoorde het tweede doelpunt van de avond.

Estland - Gibraltar 4-0
Gibraltar, de tegenstander van België volgende week, kon niet overtuigen tegen Estland. Er werd met 4-0 gewonnen van de Esten. De doelpunten werden gescoord door Mattias Kaeit (2x), Konstantin Vassiljev en Sergei Mosnikov.