Bizarre strafschop Silva gaat wereld over na uitschakeling City: 'Nooit vertoond'

Bizarre strafschop Silva gaat wereld over na uitschakeling City: 'Nooit vertoond'

18 april - 09:37
14

Manchester City en Real Madrid moesten woensdag op penalty’s uitmaken wie door zou gaan in de Champions League. Bernardo Silva werd daar de schlemiel met een bizar slecht ingeschoten strafschop die na afloop de wereld over ging.

In de Engelse Daily Mail wordt al schande gesproken van het moment met Silva, maar niet eens over de Portugees zelf. 'Silva stond al klaar om zijn penalty te nemen, maar de fans van City wilden een bal niet teruggeven. De spelmaker verloor daardoor zijn concentratie en oogde erg zenuwachtig toen hij naar de strafschopstip liep. Silva was zichtbaar gefrustreerd, maar zijn bizarre misser kwam erg slecht uit.'

Buiten de landsgrenzen van Engeland is de media vooral met stomheid geslagen over de strafschop van Silva, zo ook in het Duitse BILD. 'Wat is hier aan de hand? Silva schiet een penalty wel heel makkelijk door het midden en Andriy Lunin hoeft alleen maar te blijven staan en de bal te pakken. Dit is nog nooit vertoond', luidt de conclusie van de Duitse sportkrant.

In Spanje wordt er ook weer anders tegen het incident aangekeken. Zo kraakt MARCA Silva niet af, maar noemen ze juist Lunin als grote held van Real. 'Waar hij gecoacht werd om een hoek te kiezen, was Lunin brutaal en bleef hij staan. Hij was de grote held van Carlo Ancelotti door er te staan op het belangrijkste moment.'

Corriere dello Sport spreekt van een 'error' bij Silva en Mateo Kovacic. Laatstgenoemde miste ook een penalty in de reeks. Ook in de Franse media krijgt Real-keeper Lunin zijn complimenten. 'Natuurlijk herinneren we ons die slecht ingeschoten penalty’s, maar je moet ze er ook maar uithouden', noteert L’Équipe.