Gent lijdt eerste nederlaag in Europe Play-Off: De bal ging er niet in

Gent lijdt eerste nederlaag in Europe Play-Off: "De bal ging er niet in"

14 april - 22:23
2

KAA Gent weet weer wat verliezen is. Na een vlekkeloze start in de Europe Play-Off liep de koploper bij OH Leuven aan tegen een eerste nederlaag: 2-1. Als het van Hein Vanhaezebrouck afhangt, hoeft niemand daar verdere conclusies uit te trekken.

Gent kwam in de eerste helft tot twee keer toe op achterstand. Die laatste keer bleek fataal. Volgens Vanhaezebrouck kwam het aan op details. "We misten vandaag wat efficiënte en hadden ook wat tegenslag. We moesten de rust in gaan met een voorsprong, maar OHL werkte af aan 100%", oordeelt de trainer bij Sporza.

Na de rust slaagden zijn Buffalo's er niet meer in om het scorebord in beweging te brengen. "We hadden de power niet om de controle over te nemen. Er kwamen nog wel wat momenten, maar de bal ging er niet in", aldus Vanhaezebrouck. In zijn ogen heeft de meest efficiënte ploeg gewonnen.

Voor de neutrale supporter is de Gentse nederlaag niet zo'n drama. KV Mechelen en Sint-Truiden zijn zo nog steeds volop in de race voor de eerste plek. Die eerste ploeg is de volgende tegenstander voor Vanhaezebrouck en co. "Volgende week gaan we er opnieuw vol voor tegen KV Mechelen", verzekert hij alvast.