Ten Hag loopt weg bij persconferentie Man United: 'Op die vraag ga ik niet in'

Ten Hag loopt weg bij persconferentie Man United: 'Op die vraag ga ik niet in'

13 april - 23:44
7

Hoofdtrainer Erik ten Hag is zaterdagavond geïrriteerd weggelopen bij de persconferentie na afloop van Bournemouth - Manchester United (2-2). De coach kreeg aan het einde van het persmoment een kritische vraag naar zijn hoofd geslingerd en was daar niet van gediend. 

Ten Hag stond op het punt op te staan en de perszaal te verlaten, toen hij werd geconfronteerd met een mogelijk pijnlijke statistiek over de slechtste eindklassering ooit van Manchester United. Dat gebeurt wanneer de Engelse recordkampioen lager eindigt dan plek zeven. Op dit moment staat Ten Hag met zijn ploeg met 50 punten op de zevende plek. Nummer acht West Ham United heeft er 48. 

"Op die vraag ga ik niet in", reageert Ten Hag, terwijl hij zichtbaar geirriteerd opstaat. "Dat is op dit moment niet belangrijk."

Tijdens de persconferentie toonde Ten Hag zich juist nog realistisch over het gelijkspel tegen Bournemouth. "Dit is niet genoeg om bij de eerste vier ploegen te komen, dat weten we. Als je daar in de laatste fase van het seizoen niet komt, dan verdien je het ook niet. Als de hele selectie fit geweest was, was er meer geloof geweest. We verdienden vandaag simpelweg niet meer dan dit."