'Zirkzee (ex-Anderlecht) kiest voor AC Milan, Saelemaekers betrokken in deal'

'Zirkzee (ex-Anderlecht) kiest voor AC Milan, Saelemaekers betrokken in deal'

4 april - 07:35
2

Joshua Zirkzee (ex-Anderlecht) geniet interesse van Juventus, Manchester United en Arsenal, maar vertrekt komende zomer het liefst naar AC Milan. Dat meldt La Gazzetta dello Sport donderdag. De Italiaanse topclub gaat op korte termijn een bod uitbrengen op de Nederlander. 

Zirkzee is bezig aan ijzersterk seizoen bij Bologna, waar hij nog een contract heeft tot medio 2026. In 28 Serie A-wedstrijden maakte de spits tien doelpunten. Daarmee is zijn aandeel groot in het successeizoen van Bologna, dat nog altijd kans heeft op het veroveren van een Champions League-ticket. 

Zijn indrukwekkende prestaties houden al geruime tijd diverse clubs in de ban, waaronder dus Arsenal, Juventus en het United van Erik ten Hag. Milan is echter de club waar de geboren Schiedammer zichzelf het liefst ziet spelen. Die persoonlijke voorkeur heeft hij onlangs kenbaar gemaakt bij zijn entourage. Het is nu aan hen om zijn 'droomtransfer' te realiseren. 

Milan gaat snel een bod uitbrengen, is de verwachting. Het bedrag zal om en nabij de 50 miljoen euro leggen. Daarnaast zijn I Rossoneri bereid om Rode Duivel Alexis Saelemaekers definitief bij Bologna te stallen. Hij speelt dit seizoen al op huurbasis bij de club uit Toscane. 

Zirkzee is inmiddels weer fit. De oud-speler van Bayern München raakte vrij recent geblesseerd, en miste om die reden de laatste interlandperiode van het Nederlands elftal. Zijn debuut voor Oranje maakte hij nog niet, maar bondscoach Ronald Koeman gaf aan dat de spits ondanks dat nog altijd in beeld is voor het EK in Duitsland. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.