Theate bezingt de lof van Blessin: Menselijk staat hij boven alle anderen

Theate bezingt de lof van Blessin: "Menselijk staat hij boven alle anderen"

3 april - 13:20

Alexander Blessin wil Union Saint-Gilloise eindelijk eens naar de landstitel stuwen. Ondanks een karrenvracht aan zomerse vertrekkers heeft de Duitser (opnieuw) een machine uitgebouwd in het Dudenpark. Arthur Theate had niet anders verwacht: hij heeft zijn oud-trainer heel hoog zitten.

Blessin en Theate werkten samen bij KV Oostende, de vorige Belgische club van de huidige Union-coach. De Rode Duivel spreekt vol lof over hem. "Eerlijk? Dat verbaast me zéro, helemaal niet", verwijst hij naar het indrukwekkende parcours dat Union tot nu toe heeft afgelegd. Daarin speelt Blessin een sleutelrol. "Hij heeft het karakter, hij heeft alles om een erg grote coach te zijn. Dat wens ik hem ook toe, want hij heeft mij zowat alles bijgebracht", klinkt Theate bijzonder dankbaar bij Eleven DAZN.

Zijn tactische principes boeien Theate zelfs niet zozeer. De linkspoot is vooral onder de indruk van de menselijke kwaliteiten van Blessin. "Als je om 3u 's morgens een platte band hebt op 35 kilometer van hem thuis, is hij de eerste die jou komt helpen. Om het even wie, hé."

Dat grote hart komt ook een spelersgroep ten goede. "Hij heeft die waarden en zet ze ook over op de groep. Als je die niet kan overbrengen, lukt het minder goed. Menselijk staat hij boven alle anderen die ik al heb meegemaakt, dat is zijn kracht en zal ook doorslaggevend zijn", hint Theate al naar een mooie volgende stap in de trainerscarrière van Blessin.