Trainer kreeg ruzie met vader Hazard: Hij wilde inspraak en oefende druk uit

Trainer kreeg ruzie met vader Hazard: "Hij wilde inspraak en oefende druk uit"

8 april - 22:20

De familie Hazard heeft heel wat voetbaltalent en met Eden, Thorgan en Kylian waren/zijn er recent drie profvoetballers. Ook de jongste broer, Ethan Hazard, is momenteel voetballer. Al zit een profcarrière er voor hem niet in.

De inmiddels twintigjarige Ethan Hazard komt momenteel uit voor de B-ploeg van Tubize-Braine, dat uitkomt in de Waalse Eerste Provinciale. Daar was Didier Bargibant (ex-doelman van RSC Anderlecht en Club Brugge) zijn trainer. Maar die kreeg het weleens aan de stok met vader Thierry.

Dat onthult de voormalige profvoetballer in een gesprek met Het Nieuwsblad. "Eden was op een gegeven moment de beste voetballer van de wereld, maar Ethan heeft veel minder talent en vader Thierry had het daar moeilijk mee", klinkt het. "Hij oefende druk uit en wilde inspraak, maar bij mij pakt dat niet. In februari ben ik opgestapt, want ik laat niet met mij sollen", aldus Bargibant.

De 58-jarige Bargibant heeft inmiddels wel een nieuwe job en is trainer van KFC Poperinge A, dat actief is in Tweede Provinciale B.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.