'Zirkzee (ex-RSCA) loopt blessure op en kan oefenwedstrijden met Oranje vergeten'

'Zirkzee (ex-RSCA) loopt blessure op en kan oefenwedstrijden met Oranje vergeten'

11 maart - 16:19 Laatste update: 17:55

Joshua Zirkzee (ex-RSC Anderlecht) zal in de komende interlandperiode niet in actie komen voor het Nederlands elftal. De spits heeft een blessure opgelopen en staat enkele weken aan de kant. 

Dat maken diverse Italiaanse media, maar ook Nederlandse media Voetbal International en NU.nl maandagmiddag bekend. Zirkzee kampt met een hamstringblessure. Hoelang hij precies aan de kant staat is niet duidelijk, maar het lijkt te gaan om een periode van drie tot vier weken. 

Op basis daarvan kan dus geconcludeerd worden dat de oefeninterlands van Oranje tegen respectievelijk Schotland en Duitsland te vroeg komen voor de 22-jarige aanvaller. Zijn debuut voor het Nederlands elftal maakte hij nog niet, dus deze twee wedstrijden waren voor hem bij uitstek dé kans om zich aan bondscoach Ronald Koeman te tonen. De definitieve selectie wordt vrijdag bekendgemaakt. 

Ook voor zijn club Bologna zal het nieuws behoorlijk binnenkomen. Zirkzee is dit seizoen de onbetwiste aanvalsleider bij de ploeg van trainer Thiago Motta. De Nederlander maakte al tien Serie A-doelpunten en had daarmee een groot aandeel in het bereiken van de vierde plek. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.