Hazard verspreekt zich bij huldiging: Ik ben idool in Madrid ... Euh, Lille!

Hazard verspreekt zich bij huldiging: "Ik ben idool in Madrid ... Euh, Lille!"

10 maart - 23:30
1

Eden Hazard werd zondagmiddag als een koning ontvangen bij Lille OSC. Na zijn voetbalpensioen was het de eerste keer dat de clubheld een bezoekje bracht aan de ploeg waar hij de eerste pasjes van een geweldige carrière zette. De Noord-Fransen hadden er alles aan gedaan om hun legende waardig te ontvangen, mét de nodige humor.

Zoals velen hem al hadden voorgedaan, mocht Hazard de aftrap nemen bij de club die hij een Franse titel en beker had bezorgd. Meteen daarna volgde een kort interview voor Canal + . Daar versprak onze landgenoot zich met grappige gevolgen. Toen de interviewer hem vroeg hoe het voelde om een idool te zijn, antwoordde Hazard: "Ah, dat is cool, hé. Nu kan ik aan mijn kinderen zeggen dat ik een idool ben in Madrid ... Euh, in Lille! Niet in Madrid." Zijn passage bij Real Madrid draaide namelijk helemaal anders uit.

Bij Lille nam men echter geen genoegen met een simpele aftrap voor het duel tegen Stade Rennes. Les Dogues had nog twee extraatjes voorzien. Allereerst konden de supporters speciale inruilbeker met de beeltenis van Hazard mee naar huis nemen. De tweede stunt spande echter de kroon. Voor de terugkeer van Roi Eden zagen de ... hamburgers er anders uit. De bovenkant van het broodje droeg namelijk nummer tien en de naam van Hazard. We durven er geld om verwedden dat de hoofdrolspeler zelf er ook eentje naar binnen werkte. 

De gewezen Rode Duivel kreeg overigens ook waar voor zijn geld. Na twintig minuten stond Lille al 0-2 in het krijt, maar in de laatste vijf minuten van de partij hing Jonathan David (ex-KAA Gent) de bordjes eigenhandig nog gelijk. Arthur Theate was toen al naar de kant gehaald bij Rennes.