'Bayern München kan de optie voor Zirkzee activeren in de zomer'

'Bayern München kan de optie voor Zirkzee activeren in de zomer'

5 maart - 12:44
2

Een terugkeer van Joshua Zirkzee bij Bayern München wordt niet uitgesloten. De 22-jarige spits staat onder contract bij Bologna, Der Rekordmeister heeft na dit seizoen een optie om hem terug te kopen.

Bayern verkocht Zirkzee in de zomer van 2022 voor 8,5 miljoen euro aan Bologna. Dit seizoen beleeft hij zijn definitieve doorbraak in Italië, waar de teller op tien Serie A-goals staat. Eind vorige week kreeg Zirkzee goed nieuws uit Nederland: bondscoach Ronald Koeman heeft hem voor het eerst opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal.

De prestaties van Zirkzee zijn bekend bij Bayern, dat anderhalf jaar geleden een terugkoopclausule bedong in de deal met Bologna. De Duitse club kan de aanvaller komende zomer voor veertig miljoen euro terugkopen van Bologna. "Het is aan Max Eberl (technisch directeur, red.). Ik wil niet in zijn vaarwater komen", laat Karl-Heinz Rummenigge, lid van de raad van commissarissen bij Bayern, optekenen door La Gazzetta dello Sport.

Rummenigge beaamt dat de kans bestaat dat Zirkzee volgend seizoen weer bij Bayern speelt. "Ik weet nog niet of de clausule wel of niet gaan activeren. Het is onderdeel van onze strategie richting de zomer."