Lof voor Zirkzee (ex-RSCA): Zo geweldig aan hem, weet altijd waar te staan

Lof voor Zirkzee (ex-RSCA): "Zo geweldig aan hem, weet altijd waar te staan"

29 februari - 22:02 Laatste update: 22:14
1

Ruud Gullit geeft hoog op van Joshua Zirkzee, de voormalige spits van RSC Anderlecht. In een interview met de Milanese sportverslaggever Carlo Pellegatti heeft de voormalig topvoetballer zich lovend uitgelaten over de spits van Bologna. 

Gullit ging op het YouTube-kanaal van Pellegatti in op de ontwikkeling van Zirkzee. "Ik ken hem. Ik zag hem voor het eerst bij de O19 van Nederland. Daar speelde hij samen met mijn zoon. Wat ik zo geweldig aan hem vind: hij weet altijd de juiste positie te kiezen. Hij doet er niet veel voor, hij weet gewoon waar hij moet staan. Dat geeft hem iets speciaals spits."

Gullit heeft ook advies voor de aanvaller. "Ik ben blij voor hem. Ik hoop dat hij na Bologna naar een grote club kan gaan. Hij is al bij Bayern München geweest, maar daar had hij Robert Lewandowski voor zich", blikt Gullit terug. Zirkzee wordt anno 2024 in verband gebracht met een groot aantal topclubs, waaronder ook AC Milan. Als het aan de voormalig topvoetballer ligt, is dat niet de ideale bestemming voor zijn landgenoot. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.