Schmeichel geniet van verhaal bij RSC Anderlecht Een grote motivatie

Schmeichel geniet van verhaal bij RSC Anderlecht "Een grote motivatie"

24 februari - 15:40
1

RSC Anderlecht verraste afgelopen zomer door Kasper Schmeichel naar België te halen. De Deense doelman kreeg de voorbije maanden wel flink wat kritiek, maar dat deert hem helemaal niet.

In een podcast van RSC Anderlecht liet hij zich uit over zijn prestaties dit seizoen. "Ik ben redelijk tevreden. Als doelman is consistentie van groot belang", geeft hij aan. "Uiteraard zijn er altijd ups en downs, maar ik heb 19 competitiewedstrijden gespeeld en slechts één verloren. Dat is voor mij de meest belangrijke statistiek, en hopelijk kunnen we dit voortzetten in de komende maanden", vertelt de doelman.

De veteraan voelt zich dan ook goed bij Anderlecht, waar hij goede resultaten mee haalt. "Ik houd van winnen", vervolgt Schmeichel. "Ik wil altijd spelen voor clubs die niet alleen verwachten dat je wint, maar eisen dat je wint. Anderlecht is zo'n club", klinkt het.

Het is ook één van de redenen waarom hij voor paars-wit koos. "Anderlecht heeft een rijke geschiedenis in Denemarken en ik kende de club. Het is een club waarvan verwacht wordt dat je wint, en het is te lang geleden dat deze club nog iets heeft gewonnen. Voor mij was het een grote motivatie om hier naartoe te komen en mee te werken aan een ommekeer", aldus Schmeichel.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.