Courtois ziet Schmeichel van zijn pluimen laten: Zulke fouten zijn jeugdzonden

Courtois ziet Schmeichel van zijn pluimen laten: "Zulke fouten zijn jeugdzonden"

28 januari - 11:20
7

RSC Anderlecht en Union Saint-Gilloise staan zondagavond voor de tweede keer in vier dagen tijd tegenover elkaar. Als paars-wit ditmaal wél aan het langste eind wil trekken, zal het moeten steunen op een feilloze Kasper Schmeichel. Imke Courtois ziet dat niet meteen gebeuren. Zij heeft geen al te hoge pet op van de Deense doelman.

In haar wekelijkse column voor De Zondag krijgt de voormalige Red Flames de vraag voorgeschoteld om de prestaties van Schmeichel in één woord te omschrijven. "Pijnlijk?", vraagt ze aarzelend. In zijn eerste half jaar bij Anderlecht ging de zomeraanwinst enkele keren de mist in. "Inzake ervaring en palmares kwam hij er op Union met kop en schouders bovenuit, maar zo’n fouten behoren tot de jeugdzondes, dacht ik …", verwijst Courtois naar die missers.

Nochtans zag ze de zet van Jesper Fredberg in eerste instantie best zitten. Schmeichel blijkt echter niet langer de sluitpost van weleer. "Ik vind het vreemd: hij was ontegensprekelijk een wereldkeeper, maar riskeert nu dat jaartje te veel. Of het zou een vormdip moeten zijn", houdt Courtois nog een slag om de arm.

Hoe dan ook zal Schmeichel zondag opnieuw het doel verdedigen, wanneer Union op bezoek komt in het Lotto Park. Anderlecht haalde zaterdag wel een nieuwe keeper in huis. Mads Kikkenberg is eveneens een Deen. Hoogstwaarschijnlijk start hij zijn eerste weken in Brussel in de schaduw van Schmeichel.