Uitblinker Mertens leidt Deinze met drieklapper voorbij Lierse

Uitblinker Mertens leidt Deinze met drieklapper voorbij Lierse

19 januari - 22:02
1

Deinze blijft overtuigen in de Challenger Pro League en wist ook tegen Lierse een driepunter te boeken. In eigen huis kon het mede dankzij een sterke Lennart Mertens met 4-0 winnen.

Dat Deinze bezig is aan een sterk seizoen, werd ook tegen Lierse nog maar eens duidelijk. Vooral Lennart Mertens kon zich nog eens tonen bij Deinze en was tegen de bezoekers de grote uitblinker. Na een half uur voetballen brak hij de ban door Deinze op voorsprong te brengen.

Lierse kwam er amper aan te pas en zag dat al vroeg in de tweede helft ook bestraft worden met de verdiende en knappe tweede treffer van Mertens, die de partij zo al snel helemaal in het voordeel van Deinze kon beslissen.

Lierse had uiteindelijk geen verhaal meer tegen de thuisploeg en wist niet meer tot een doelpunt te komen. Mertens was echter niet af te stoppen en zorgde een kwartier voor tijd voor de 3-0. In het absolute slot werd het uiteindelijk nog 4-0.

Door die zege springt Deinze naar de derde plek in de stand en telt het één punt minder dan leider Beerschot. Lierse blijft steken op de twaalfde plek in de stand.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.