Matthys over kersvers Beerschot-coach Kuyt: Moet zijn strepen nog verdienen

Matthys over kersvers Beerschot-coach Kuyt: "Moet zijn strepen nog verdienen"

12 januari - 16:07

Vrijdagavond staat in de Challenger Pro League het duel tussen Beerschot en de RSCA Futures op het programma. Kersvers Beerschot-coach zal er alvast op gebrand zijn om meteen de volle buit te pakken bij zijn debuut op het Kiel. Hervé Matthys heeft alvast een goed gevoel overgehouden aan de eerste week onder zijn nieuwe coach.

Volgens Matthys is de ex-Liverpool-speler alvast met goede moed aan zijn taak begonnen, maar moet men geen grote veranderingen verwachten in de speelstijl van Beerschot. "Hij heeft erop gehamerd om niet anders te gaan doen", aldus Matthys bij HLN. "Hij zal dezelfde speelstijl behouden. Uiteraard zal hij nieuwe accenten bijbrengen en het is aan de groep om dat goed op te pakken."

Ondanks het palmares als speler voelde Matthys zich niet extra onder de indruk toen Kuyt werd voorgesteld als nieuwe coach. "Als trainer staat hij aan het begin van zijn carrière en moet hij zijn strepen nog verdienen om het zo te zeggen", klinkt het. "Ook de spelers hebben zich uiteraard te bewijzen. Op dat gebied kan het een goede match worden", voegt Matthys toe.

Beerschot is samen met Zulte Waregem gedeeld leider op dit moment. De Ratten staken onlangs hun ambitie niet onder stoelen of banken door te zeggen dat ze vol voor de promotie gaan. "Het bestuur heeft inderdaad duidelijk laten blijken waar de ambities liggen. Ik vind dat we onszelf niet te veel druk moeten opleggen. Maar de gezonde ambitie om in de top twee te eindigen, is er altijd geweest", besluit Matthys

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.