'Deze wedstrijd was persoonlijk', Manchester United-plaag had appeltje te schillen

'Deze wedstrijd was persoonlijk', Manchester United-plaag had appeltje te schillen

31-12-2023 18:11
2

De overwinning op Manchester United zorgde voor vreugde bij Nottingham Forest, en niet in de laatste plaats bij Anthony Elanga, die zich wilde revancheren tegenover de club waar hij in de zomer vertrok.

Kort voor het laatste fluitsignaal knuffelden Elanga en zijn coach Nuno Espírito Santo elkaar. Al op twaalfjarige leeftijd vertrok de buitenspeler uit de jeugdopleiding van Malmö FF om zich bij de opleiding van Manchester United te voegen. Daar kwam hij uiteindelijk tot 55 duels in het eerste team, maar in de zomer wilde United van de Zweedse aanvaller af, na maanden waarin hij sporadisch aan spelen toekwam.

Acht minuten voor tijd leverde Elanga de assist voor de winnende goal van Morgan Gibbs-White, waarmee hij aantoonde wat hij wilde. "Deze wedstrijd was persoonlijk voor mij, ik wilde bewijzen dat ik op het hoogste niveau kan presteren", aldus Elanga bij NBC Sports. "Afgelopen seizoen was niet makkelijk voor mij. Ik speelde vijf of tien minuten en dan tien wedstrijden weer niet. Ik probeerde sterk te blijven en kreeg op moeilijke momenten steun van mijn familie."

In Nottingham krijgt Elanga de waardering en speeltijd waarnaar hij zocht. Halverwege het seizoen heeft hij al meer wedstrijden op zijn naam staan dan in het vorige seizoen, bovendien is hij bij tien goals betrokken. Vier keer scoorde hij zelf en zesmaal gaf hij de assist. "Ik ben Nottingham Forest erg dankbaar dat ze me gehaald hebben. Mentaal gezien was het een zwaar jaar, maar ik ben hongerig gebleven."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.