Dreun voor het ego: Manchester United uitgeschakeld in Europa

Dreun voor het ego: Manchester United uitgeschakeld in Europa

12-12-2023 23:07
7

Het Europese doek is dinsdagavond gevallen voor Manchester United. Bayern München was op Old Trafford met 0-1 te sterk, waardoor de Engelse grootmacht op de laatste plek eindigt in Groep A van de Champions League.

De missie van Erik ten Hag en zijn spelers was duidelijk: Bayern verslaan en bidden dat FC Kopenhagen en Galatasaray in Denemarken de punten zouden delen, waardoor de tweede plek tóch nog bemachtigd zou worden. Zover kwam het echter niet.

Door de zege van Kopenhagen op Galatasaray (1-0) kon het droomscenario al van tafel, maar zelfs de derde plek, die recht geeft op een Europa League-ticket bleek onhaalbaar voor United. Bayern trok immers aan het langste eind op Old Trafford door een goal van Kingsley Coman: 0-1. Bij Galatasaray viel Dries Mertens een half uur in, maar hij kon niet verhelpen dat de Turken 'slechts' in de Europa League verdergaan.

Union Berlin - Real Madrid
In groep C behield Real Madrid op de valreep zijn foutloze status. Ondanks twee doelpunten van Joselu leek Union Berlin in de slotfase een 2-2 gelijkspel uit het vuur te slepen. Dani Ceballos werd echter nog de matchwinner: 2-3. Daardoor is de Duitse club uitgeschakeld in Europa en gaat Braga, dat met 2-0 verloor van Napoli, verder in de Europa League.

Real Sociedad - Inter
Real Sociedad en Internazionale streden nog om de groepswinst in poule D, maar het treffen in Baskenland leverde geen winnaar op: 0-0. Daardoor slaagden de Milanezen er niet in om alsnog haasje-over te spelen. Benfica won met 3-1 bij RB Salzburg en mag verder in de Europa League.