Bakayoko en Lang schieten PSV naar zege tegen 'schietschijf' Volendam

30-09-2023 21:14
1

PSV heeft zaterdagavond met minimaal verschil gewonnen van FC Volendam. De Eindhovenaren waren heer en meester, maar moesten in de slotfase toch incasseren. De zege kwam niet meer in gevaar: 3-1.

Na vijf minuten was de eerste kans voor Patrick van Aanholt. De linksback speelde zijn tegenstander uit, maar stuitte op doelman Mio Backhaus. Na ruim tien minuten spelen pakte PSV terecht de voorsprong. Noa Lang loste op aangeven van Rode Duivel Bakayoko een kanonskogel waar Backhaus niet eens naar kon kijken. In de fase na de openingsgoal was Backhaus een schietschijf. PSV kreeg de ene na de andere kans, maar vergat de score uit te breiden. De grootste kans was voor Luuk de Jong, die een kopkans - voor de spits gek genoeg - niet benutte.

Vlak na rust leek PSV de wedstrijd via Guus Til in het slot te gooien. De aanvallende middenvelder tekende voor zijn vijftigste Eredivisie-goal en zette PSV op een comfortabele voorsprong. De wedstrijd was echter niet afgelopen. Vanaf de strafschopstip maakte Volendam via Calvin Twigt de aansluitingstreffer. Even was het alle hens aan dek voor PSV, dat uiteindelijk niet meer in de problemen kwam.

Volendam eindigde de wedstrijd met tien man, na een tweede gele kaart voor Benaissa Benamar. In de absolute slotseconde maakte Tillman zijn eerste PSV-treffer en daarmee bepaalde hij de eindstand op 3-1. De ploeg van Peter Bosz behoudt zijn ongeslagen status en wordt de voorsprong op Feyenoord weer vier punten. Bijzonder detail: gedurende de wedstrijd loste PSV 35 (!) schoten, waarvan vijftien tussen de palen. Slechts twee daarvan leverden een goal op.