OFFICIEEL: Geen transfer, maar wel contractverlenging voor Theate bij Stade Rennes

OFFICIEEL: Geen transfer, maar wel contractverlenging voor Theate bij Stade Rennes

14-09-2023 20:58

Stade Rennes had donderdag heugelijk nieuws te melden. De Franse club kon immers bekendmaken dat Arthur Theate zijn contract bij de club verlengde. De Rode Duivel ligt nu tot en met 2027 onder contract bij Stade Rennes.

Theate doorliep de jeugdreeksen van onder meer KAS Eupen, KRC Genk en Standard. Bij de Rouches kon hij destijds niet doorbreken dus trok Theate naar KV Oostende. Dat bleek een gouden zet. Aan de kust maakte hij naam voor zichzelf en dat leverde hem een transfer naar het Italiaanse Bologna FC 1909 op.

Na een goed seizoen in de Serie A haalde Stade Rennais Theate naar Frankrijk. Vorig seizoen speelde de verdediger 39 duels in de Ligue 1. Daar speelde hij vooral in het hart van de defensie.

Ook dit seizoen is hij een vaste basisspeler bij Stade Rennes. Tijdens de voorbije transferperiode probeerde RB Leipzig Theate naar Duitsland te halen, maar het kwam niet tot een deal. Nu verlengde de speler zijn contract in Frankrijk.

Theate is ondertussen ook Rode Duivel. Hij heeft nu tien caps achter zijn naam staan. Onder Domenico Tedesco speelt Theate als linkerflankspeler.