Amrabat (ex-Club Brugge) eerste Marokkaan bij Man United: Ze zijn zo trots

Amrabat (ex-Club Brugge) eerste Marokkaan bij Man United: "Ze zijn zo trots"

06-09-2023 17:44
4

Sofyan Amrabat heeft zijn eerste interview gegeven als speler van Manchester United. De Premier League-topclub maakte de komst van de Marokkaan vlak voor het sluiten van de transferwindow bekend. 

"Ik was achttien, negentien jaar oud en hij gaf me de kans om in het eerste elftal van Utrecht te spelen", aldus de 27-jarige Amrabat over trainer Erik ten Hag tegenover MUTV. "We hebben een fantastische tijd gehad, een heel goed seizoen. Ik heb veel van hem geleerd. Dus misschien is hij wel een van de belangrijkste mensen in mijn carrière op dit moment."

Amrabat herkent zichzelf in Ten Hag. "Ik denk dat Ten Hag een coach is die altijd tot het uiterste zal gaan. Hij is hongerig. Hij wil winnen. Daar hou ik van. Ik denk dat ik ook zo ben, ik ben ook een winnaar. Ik wil elke dag winnen, dus het is een goede match."

De oud-speler van Club Brugge is de eerste Marokkaan die voor Manchester United uit gaat komen. "Ik denk dat al veel Marokkanen United volgden, maar nu komen er nog eens een miljoen extra fans uit Marokko bij. En ze zijn zo, zo trots."