'Gent zal in september geen beroep kunnen doen op Hong door Aziatische Spelen'

'Gent zal in september geen beroep kunnen doen op Hong door Aziatische Spelen'

07-08-2023 22:29
4

KAA Gent moet het straks meer dan waarschijnlijk een maand stellen zonder Hyun-seok Hong. De Zuid-Koreaan is één van de bepalende krachten bij De Buffalo's, maar wordt in september opgeroepen voor de nationale ploeg.

Van 19 september tot en met 7 oktober vinden de Aziatische Spelen plaats. Daarbij staat ook een voetbaltoernooi op het programma. Net zoals bij de Olympische Spelen is er een leeftijdsgrens van kracht: spelers mogen maximaal 24 jaar oud zijn, op drie uitzonderingen na die meer jaren op de teller mogen hebben. Aangezien Hong momenteel 24 is, valt hij onder de standaardcriteria.

Bondscoach Jürgen Klinsmann is alvast overtuigd van de Gentse spelmaker en heeft al aangegeven dat hij er zal bij zijn, schrijft Het Nieuwsblad. Dat zou een streep door de rekening zijn voor Hein Vanhaezebrouck. In het slechtste geval mist Gent Hong voor vier competitieduels (OH Leuven uit, KAS Eupen thuis, RWDM uit en KRC Genk thuis) en twee Europese poulewedstrijden, mochten De Buffalo's zich daarvoor plaatsen uiteraard.

KAA Gent is het seizoen alvast hoopgevend van start gegaan. In de Conference League overleefde het een voorronde, terwijl het in de Jupiler Pro League aan kop gaat met zes op zes.