'Inter slaat terug na Lukaku-soap met komst van Juventus-icoon'

'Inter slaat terug na Lukaku-soap met komst van Juventus-icoon'

17-07-2023 08:46
3

De 35-jarige Colombiaan Juan Cuadrado tekent een eenjarig contract in het Stadio Giuseppe Meazza, melden onder meer Gianluca di Marzio en Fabrizio Romano. Inter slaat zo terug na de Lukaku-soap met concurrent Juventus.

Cuadrado komt transfervrij over van Juventus, waar zijn verbintenis deze zomer afliep. Voor La Vecchia Signora speelde de aanvallende vleugelverdediger het afgelopen seizoen nog 47 officiële duels. Het merendeel als basisspeler. Hij was goed voor twee goals en vier assists. Na acht jaar kwam er desondanks een einde aan zijn succesvolle periode in Turijn. Hij won met Juve vijf keer de Serie A en drie keer de Coppa Italia.

Cuadrado kwam eerder onder meer uit voor Fiorentina en Chelsea. Bij Inter moet de 115-voudig Colombiaans international de concurrentie aangaan met Dumfries. Ook Matteo Darmian kan aan de rechterkant uit de voeten in het 5-3-2 systeem van coach Simone Inzaghi. Cuadrado wordt na Francesco Acerbi, die al werd gehuurd, en Yann Aurel Bisseck de derde defensieve aanwinst.